AJ!

Fyfan! Skar mig nyss i fingret när ja skar upp sallad. börjar bli vana nu fan. I onsdags rev jag min tumme på rivjärnet så de började blöda, igår rev jag mitt pekfinger på backplåtspapper så de började blöda och nu jävla långfingret i vägen för kniven. Tur att ja är ledig imorgon så ja slipper skära mig mer. Men då blir de ju plugg istället :/ Men de roliga är att jag ska träffa meli idag för hon har liggelördag idag så ska över till henne ikväll :D Sen är de bara 1 vecka kvar sen åker ja hem :D Nice nice !  Men nu ska ja återgå till arbetet.

Trevlig helg ! Puss & kram

snart hemgång

Då är det ungefär bara 1 vecka kvar tills ja får åka hem :D Skönt faktist, fast kommer sakna människorna här med :(  Och ja längtar deffinitivt inte till skolan för där väntar bara massa inlämningar och redoviningar, piss är det!

som tidigare sagt så är det ja som gort matsedlen för denna vecka här och de är ja som i princip ska göra den med. Så sägerdom att ja får göra hur ja vill så gör ja de så ville dom sen ändra eller lägga till något. Be mig inte göra de om de sen ska ändras.  Typ säger till mig, ja gör som du vill men ja hade gjort si och så. Okej de är skitbra att ja får råd och så men känns som att de är så typ att de vill få fram ''gör som du vill men ändå på  kockens sätt''  störigt bara.  så va de på morgonen med och ja va riktigt trött då så ja blev bara sur då.

Men aja nu ska ja in till kapten och gå genom lite papper oh sacka om hemgången :D

Hoppas alla har de nice. Pussaah ♥


Skoor !

Igår efter ja jobbat gick jag först på samaritövning eller hu man ska kalla det. Kollade i sjukhytten och vad de fanns för grejer där, vad man ska ta med sig om det skulle hända en olycka etc. Efter det åkte jag och kallkocken in i finland till ett köpcenter, ganska stort ändå :)  de första jag såg när ja kom innanför dörrarna va skoor :D:D Kollade massa olika klacka skor men ville tne köpa här, väntar tills ja kommer hem. MEn riktigt många snygga, sandaler med. Gick in i sportbutiker och kollade lite snekers. Letade först och främst efter converse men fanns bar sånna kopior, asså de såg exakt likadana ut men hette vision istället. De hade massa mönster, ganska snygga men naah. Så brevid dom stod andra snygga, adidas :) inte sett dom innan, skimmrade i grönt. Finns säkert hemma nu men har ju itne varit hemma på1 månad så vet ej. Så såg ja ett par lila med. Sen kunde ja inte bestämma mig vilka ja skulle ha. Hade ju också sett de andra spreckliga adidas i en annan sportbutik, men tänkte att de v et ja ju att de har hemma så de stod mer melan de andra två. Gick en runda innan ja bestämde mig, kollade lite klädesaffärer en hittade inget :/ fast gick itne in i alla. hade inte hunnit de :P Får väl blir att åka dit igen innan ja åker hem :) Iaf så gick ja sen tillbaka till sportbutiken och då Sa Robban(kallkocken) att ja kan väl köpa båda om ja inte kan bestämma mig, om ja gillade båda lika mycket. Så ja bara ja de kan ja ju. Så gjode ja de. haha . Älskar sneekers och kommer säkert bli fler när ja kommer hem ! :)

  :)


Go morron!

God morgon!!  Klockan är just nu 7.40 och solen skiner så fint :D

Idag vaknade jag 5.30 (4.30 hemma i sverige)  för jag skulle göra frukost åt besättningen. Idag blev det omelett med skinka,ost och svamp :) Fast själv så åt jag havregrynsgröt med en stor färsk jordgubbe på toppen. Mums!

Kallkocken håller på att göra bullar som ja har varit lite delaktig i. Blir vaniljbullar och kanlbullar :)

Men nu ska jag återgå till arbetet och hoppas att alla får en härlig solig dag!

Love ♥



Uttråkad till max!

Har verkligen inget att göra nu så blir att göra denna listan som sötnosen Lisa utmanade mig med.


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom namnfrågan)! Lycka till!

1. Vad heter du?: Sara
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sorg
3. Flicknamn: Saga
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Sångerska
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor
8. Mat: Sorbet
9. Sak i badrummet: Spegel
10. Plats/stad: Spanien
11. En orsak att vara sen: Sova
12. Något man skriker: Stick!
13. Film: Spindelmannen
14. Något man dricker: Sprite
15. Band: S club 7  haha.
16. Djur: Svin
17. Gatunamn: Södergatan
18. Bil: Saab
19. Sång: Satisfaction

utmanar Emelie, Ahsse, Iman, nathaly, har inte fler :(

Tisdag

Har inte skrivit på några dagar nu,  varken haft tid eller ork till det. 

Min vecka att göra matsedlen och laga maten :D Ganska nice faktist men idag gjorde ja inte frukosten, bestämde bara vad det skulle vara för något. Så kom ner i morse och gjorde en sallad sen började jag med att strimmla lite korv och gjorde korvstroganoff till lunch. Medans den kokade upp satte ja in ris i ugnen. men tänkte på så mycket annat antagligen för efter 10 min öppnade kocken ugnen och kollader riset så va de bränt :P haha. Hade då glömt att hälla på vatten, så de va bara att göra om :P  förberädde då till persiljejärpar som vi skulle ha till middagen och då kom även lite folk från kontiret eller ja, sånna safety gubbar och frågade mig massa frågor, haha. Typ testade mig om ja kunde olika saker  och de kunde jag ;P hahaha.
Även idag så skar jag mig när jag rev mörötter, min ovanliga tur. Så när ja frågade 2:e styrman om plåster så sa han bara ''har du skurit dig igen''  haha :P
Nog om jobbet:P

Ringde och snackade med käraste Ahsse igår. hihi. riktigt kul :D Så längesen ja snackade med henne :)  fick höra lite om deras dans och så :D kuligt kuligt. men så berättar hon att hon köpt flera skor, de gillar ja inte  för ja vill fan de med, men finns inga skoaffärer här i närheten, har pengar men kan ej slösa, känns lite knas :p haha. ovanligt för mig.  Men ska åka till ett köpcenter i finland här i närheten för måste verkligen köpa något, kläder, skor, smink, vadsomhelst.  :)
Igår var dagen då ja varit här i 4 veckor, dvs 1 månad :O de är lång tid. återstår 2 veckor sen är jag hemma igen : bärjar jobba direkt på olympia så de är softa pengar !

Dessutom är det ju våffeldagen imorgon :D:D:D Våfflor för hela slanten blir de ju.  Så gott !!

Hoppas alla har de härligt hemma i de kalla :p 

Puss och kram 


jag


Halvtid :D

Då har det gått 3 veckor för mig idag, bara 3 till. Skönt ändå :D

orkar inte skriva så mycket mer plus att det är ganska många som kommit upp och velat sitta vid datorn, typ öppnat dörren, sett ja satt här sen vänt direkt:P haha. men men. Ska ner och jobba om 1 timme så slutar vid halv 11 tiden.

Hugs & kisses ♥


Fresh!

Idag har jag varit ledig. SÅÅÅ SKÖNT :D  Kan ju börja med att gårdagen var mycket rolig. Hade liggelördag så jobbade till 5 fixade mig och så sen gick jag ner och mött emelie :D yeey. Hon visade mig runt lite på hennes underbara systerbåt ;P like i didn't know were everything was :P sen gick vi över till mig :D och där va ju resten av min underbara besättning, hade kul med dom :D vid 22 tiden skulle ja och emelie dra ner för hennes båt avgick kvart i 11 så tänkte vi var i god tid, gick en sväng inom mig på toa sen gick vi ner, helt plötligt va klockan halv och vi snabbade oss typ. Så när vi kommer ner har de redan stängt portarna till hennes båt så öppnar dom inte de igen och de bara vinkade och skrattade åt henne. riktigt taskigt. De hade fan kunnat öppna till henne, så hon blev akterseglad. :/ Men det som va bra va att hon va med min hela kvällen och natten. Vaknade tidigt idag då och käkade frukost sen följde jag henne till terminalen.  Somnade direkt när ja kom tillbaka sen. Somnade vi 10 tiden och vaknade igen vid 17 tiden :P men de va skönt :D

Inte denna helgen som kommer utan nästa igen då har hennes liggelördag i finland så blir väl att gå över där d och hoppas på att hinna med min båt på kvällen :D

Hoppas alla haft en nice helg.  Haa de! ♥


haha bilden är lite gammal men den duger :)  <3

emelie & Jag

Tidig morgon!

Idag började jag tidigt, redan 4 på morgonen. Började baka och lite så. Var inte alls trött, helt knas, sov ändå typ bara 4h. Men mot lunch började det kännas av lite. Men alla blev glada för bullarna :D haha. och de va goda, va ju tvungen att provsmaka dom :D Efter lunch sov jag, såå skönt. Började igen kl 15 och gjorde lite hollandaissås till imorgon då de blir lax . Så gjorde jag kalvkött med dillsås, mycket gott :D en slutade jag vid 5-halv 6 tiden. Skönt :D somnade direkt när ja kom upp, sov då till kvart i 9 som inte alls va bra. kommer inte kunna sova ikväll.  Men men. så nu ska vi snart avgå och så försvinner internet :(  imorgon blir en vanlig dag. ärtsoppa till lunch då, typisk torsdagslunch, men det blir pannkakor till så de är bra :D gott gott.  Men nu ska ja bege mig neråt, kanske besöka malin i shoppen. Ha det primadonna ! ♥



Kul kul kul :D

Oh fyfan alltså haha.

Gick iland igår för käraste emelie fyllde år. Började med att ja gick till finneagle, till idag båt där emelie och sebbe var :D sååå kul att träffa om D:D:D:D:D så va det 3 andra som va på idag båt som va med :D riktigt kul!! vi på båten till 9 ungefär sen tog vi taxi in till nådendal. hahaha pallar inte att när vi skulle gå till taxin så såg vi en bom så kollade jag och emelie på varandra och bara sa:  -ska vi snurra så som när vi va små. så sprang vi båda och skulle snurra så kom jagytters och emelie där inne så bara gick hela ner, jag blev helt chockad, typ så skrek till och nästan slog ihjäl mig. Ne men jag tog i med mina händer, om jag inte hade gjort det så hade jag skrapat mig rejält. Och killarna bara skrattade så de nästan dog haha. Så nu har jag blåmärke i båda handflatorna, konstigt nog.
När vi väl kom in till nådendal så hittade vi ett okej ställe, va där lite sen blev klockan så mycket som 22 så ja va tvungen att gå för min båt avgick typ halv :(
När jag kom till hamnen vad klockan typ 22.15 så hade som redan stängt nedersta porten så ja lite rädd. så hör ja någon från övre däck skrika, trappi så menade han trapporna haha.  så sprang jag upp där och sprang in på däck. Matroserna bara till mig när ja kom på att det var nära aktersegling. som typ menas att man hade blivit kvarlämnad. Men vafan de va u förtidiga, jag va till och med för tidig än för vanlig avgång. men riktigt tur att jag åkte tidigare därifrån. Annars hade ja väl bara fått vara på eagle eller något.
Men ja gick inte och la mig när ja kom tillbaka, ja va vaken alldeles för länge:P typ alla i besättningen satt uppe och snackade och massa sånt, riktigt kul faktist :D

Men iaf så va det en rolig dag. emelie och de andra hade skitkul, synd ja inte kunde stannat bara :( Får bli mer när vi kommer hem, kanske sthlm på vägen hem och då blir de inte lungt! Haha. du vet vad ja menar me de emelie :P

Hugs & kisses! 

Grattis!!!!

Jag grattulerar, jag grattulerar, jag grattulerar emelie idag, med blommor och blader, ska jag göra henne glader. För jag grattulerar emelie idag!!     Grattis meli beli!!!!

Idagens fyller underbara Emelie år. Hela 18 år. Och som hon har längtat haha. synd för henne att det är praktik bara. Men vi ska ha kul idag ändå för just nu är hon med sebbe och senare vid 6-7tiden ska jag möta dom i nådeldal :D yeey. Får se om Ida och kanske Sara Hänger på. Vet att ida har liggelördag i Finland men vet ej med sara. Men det ska bli kul att träffa dom iaf :D  


Emelie <3

tisdag!

Idag åkte det första gänget hem, buhu för de va de unga. Nu har de äldre kommit i köket. Några unga också så får väl ta och lära känna dom med. Ska trotts allt arbeta med dom i 2 veckor.
Morgonen började med att ja var på kalla sidan. Haha pallar inte mig kock, han är finlandssvensk så förstår vissa delar av det han säger men så ibland när han står helt sälv så mumlar han och snackar med sig sjöälv. så roligt :P haha. Och han verkar vara sån surgubbe som inte är nöjd med något haha. men vad gör man :P Han verkade trevlig mot mig iaf.
Har nyss käkat middag som va kyckling kiew med ris och tomatsås, gott ! Kom nyss in till hamnen i nådendal, synd att de bara har internet när vi ligger i hamnarna. Så det är på morgonen mellan 6-10 typ och på kvällen mellan 18-22,23 typ så man får passa på medans man kan. Men ska snart ner igen för då kommer provianten och måste vara med på den, 3dje gången idag då.
Bara 5 veckor kvar. kanske får åka hem tidigare beroende mina timmar och sånt.
Men nu ska ja ner och fixa. Ha de nice! ♥


RSS 2.0